Matematik

Grafen for en eksponentiel udvikling f...

18. april 2010 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :)

Har misset et par timer pga sygdom så er faldet lidt bagud og harproblemer med min opgave. Håber der er nogle der kan hjælpe med lidt forklaring eller noget.

Opgave 1. Grafen for en eksponentiel udvikling f går gennem punkterne (3,10) og (7,20).

a) Bestem en forskrift for f.

b) Løs ligninen f(x)=5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af peter lind

En eksponentiel udvikling har for men y = b*ax.Sæt de 2 punkter ind og du har to ligninger med 2 ubekendte. Hvis du deler de 2 ligninger med hinanden går b ud og du har en ligning med en ubekendt.


Svar #2
18. april 2010 af Kristenzen (Slettet)

Forstår desværre ikke helt hvordan du mener jeg skal sætte det op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af peter lind

Hvis du tager det første punkt får du 10 = b*a3


Svar #4
18. april 2010 af Kristenzen (Slettet)

Tror jeg har forstået det så lang men hvad gør jeg så når jeg har dem (10=a^3 og 20=a^7)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2010 af peter lind

Du har 10=b*a3 og 20 = b*a7. Del de 2 ligninger med hinanden. Så går b ud og duen ligning i en variabel.


Svar #6
18. april 2010 af Kristenzen (Slettet)

Jamen jeg skulle bestemme en forskrift for f?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2010 af mathon

  
dvs.
            y2/y1 = aΔx

            2 = a4

            a = 21/4

            b = y1/ax1 = 10/a3              når a er beregnet

       


Svar #8
20. april 2010 af Kristenzen (Slettet)

Så nåede jeg frem til at forskriften for f er f(x)=0,5x+80.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2010 af peter lind

Nej y = b*ax. hvor a og b er fundet i #7.


Skriv et svar til: Grafen for en eksponentiel udvikling f...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.