Matematik

Isolering - let opgave - men ikke for mig. :(

19. april 2010 af liil--PniLLe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.
Har bare sindssygt svært ved isolering af forskellige størrelser i matematik. Forstår aldrig hvordan man skal gribe det an.
Jeg har til opgave at jeg skal isolere h i ligningen: 2*pi*r*h+4*pi*r^2=4

Jeg forsøgte at gøre det således: h=4-4*pi*r^2/2*pi*r

- men er ret sikker på at det er forkert.
Håber virkeligt at nogen vil hjælpe mig! :)
På forhånd tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af larsen1111 (Slettet)

det er rigtigt du skal bare huske det er det hele der skal divideres med så du får h = (4-4*pi*r^2)/(2*pi*r)

hilssen morten


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af polsemanddk (Slettet)

Hej,

hvis du skal isolere h, er det rigtige svar

h=(2/(pi*r))-2*r

Da du først trækker (4*pi*r^2) fra på begge sider så du får

2*pi*r*h=4-(4*pi*r^2)

og så dividerer du med (2*pi*r) på begge sider, og får

h=(4-(4*pi*r^2))/(2*pi*r)  hvilket er det samme som h=(2/(pi*r))-2*r   når du forkorter

Håber det kan bruges

God fornøjelse! :-)

/Patrick


Svar #3
19. april 2010 af liil--PniLLe (Slettet)

ih, tusind tak for hjælpen :D !


Skriv et svar til: Isolering - let opgave - men ikke for mig. :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.