Matematik

ligning

20. april 2010 af goook (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa ...

Jeg har en opgave som jeg ikke kan løse (Desværre) og det er ( - uden hjælpemidler), håber der er nogle der kan hjælpe mig .. Den er forholdsvis simpel nok, vil jeg tro ( - hvis man self. kan finde ud af det :) - hvilket jeg ikke kan ) derfor håber jeg der er nogle der vil kigge på den og hjælpe mig ..   

jeg vedhæfter opgaven til jer ..

Mange Tak til jer alle !

Vedhæftet fil: mat33.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Husk, at selv om opgaven siger "Uden hjælpemidler", så har du lov at bruge den sunde fornuft.

Opgaven siger, at der gælder en lineær sammenhæng mellem y og x-1 , dvs.

y = ax-1 + b , og der er givet to sæt data (x ; y) = (1 ; -1) og (3 ; -3) . Bestem nu a og b. De to sæt data giver de to ligninger

-1 = a/1 + b = a + b og

-3 = a/3 + b . Heraf fås

2 = 2/3 a , dvs.

a = 3, og dermed

b = -1 -a = -1 -3 = -4 , så den lineære sammenhæng mellem y og x-1 er

y = 3/x - 4


Svar #2
20. april 2010 af goook (Slettet)

Hey Andersen11 mange tak skal du have for det hurtige svar!!


Svar #3
20. april 2010 af goook (Slettet)

havde lige et spørgsmål :

Når det er vi har en linær sammenhæng - hvad vil det egentlig præcis sige ? - ligningen du har skrevet op #1 er en potensfunktion ike´?  


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.