Matematik

Ligning for linje, så afstand til punkt (P) er netop...

20. april 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal finde en ligning til en linje så aftand til punktet P (1,6) er præcis 11...

Får opgivet hædningen på linjen til at være 4.

Kan sagtens finde en ligning til punktet, men hvordan begrænser man linjen så den kun er 11 ud til punktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af mathon

   L: y = 4x + b

   L: 4x - y + b = 0

   m1,2:     {Q(x,y) | dist(L,P) = 11)

hvoraf
              |4·1 - 6 + b|/√(1+42) = 11

              |b-2| = 11·√(17)

                      b1 = 2+11·√(17)
                      b2 = 2-11·√(17)

   m1:  4x - y + 2 + 11·√(17) = 0
           y = 4x + (2 + 11·√(17))

   m2:  4x - y + 2 - 11·√(17) = 0
           y = 4x + (2 - 11·√(17))


    ................

    to linjer opfylder betingelsen


                     
 


Svar #2
20. april 2010 af TheLost (Slettet)

Jeg takker, havde godt nok isoleret B tideligere i den afstand mellem punkt til linje formel, men kunne ikke se hvad jeg skulle bruge det til... Jeg takker ;)


Skriv et svar til: Ligning for linje, så afstand til punkt (P) er netop...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.