Matematik

Skæringspunkt mellem linjer

20. april 2010 af SørenV (Slettet)

To linjer har parameterfremstillingerne:

(x, y, t) = (t, t, t)

(x, y, t) = (47+s, -s, -s)

Hvordan finder jeg skæringspunkterne mellem disse parameterfremstillinger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

(x, y, t) ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2010 af peter lind

Sæt de 2 punkter lig hinanden. Det giver 3 ligninger(en for hver koordinat) med 2 ubekendte s og t. Er der ikke noget galt i din beskrivelse? På venstre side har du t som den tredje koordinat i begge parameterfremstilling.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af mikkelve (Slettet)

.


Svar #4
20. april 2010 af SørenV (Slettet)

Ups.. Der skal selvfølgelig stå (x,y,z)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

#4 Det lyder mere rigtigt, ja.


Svar #6
20. april 2010 af SørenV (Slettet)

Jeg får:

t = 47/2

s = -47/2

Er det ikke korrekt? .. eller det giver jo ikke skæringskoordinaterne


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ja.


Svar #8
20. april 2010 af SørenV (Slettet)

Jeg indsætter så bare t og s i parameterfremstillingerne?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Indsæt værdierne i de resektive parameterfremstillinger, ja.


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.