Kemi

forbrænding af ethanol (reaktionsskema)

20. april 2010 af benjaminhvid (Slettet) - Niveau: B-niveau

8) Ved en fuldstændig forbrænding af ethanol dannes carbondioxid og vand.

• Opskriv reaktionsskemaet.
 

Der afbrændes 100 g ethanol.

• Hvor meget O2 skal der bruges ved reaktionen?
• Beregn massen af den mængde carbondioxid, der dannes ved forbrændingen.
• Beregn rumfanget af den mængde carbondioxid, idet temperaturen er 20oC og trykket er 1 bar.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Kemosh (Slettet)

C2H5OH + 3O2 --> 2CO2 + 3H2O


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2010 af lasols (Slettet)

afsrem reaktionsskemaet

CH3CH2OH + 3 O2 --> 2 CO2 + 3 H2O

af reaktionsskemaet ses følgende forhold

CH3CH2OH : CO2 = 1:2

CH3CH2OH : O2 = 1:3

CH3CH2OH : CO2 = 1:3

ud fra dette, samt molarmassen af ethanol, CO2 og idealgasloven skulle det være muligt at løse


Skriv et svar til: forbrænding af ethanol (reaktionsskema)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.