Matematik

overfladeareal

20. april 2010 af hibbi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

du har en gang i dit hus, som du vil sætte istand.

gangen er 6 m landg og 120 cm bred.

lofthøjden er 237cm

væggene skal males og gulvet lakeres.

loftet skal beklædes med trælister, der er 150 cm lange og 5 cm bredde.

hvad vil du indkøbe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af CecilieM (Slettet)

Mht. malingen må du vel have en oplysning om hvor meget der skal bruges til en m2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af CecilieM (Slettet)

Men uanset hvad går jeg ud fra at du skal finde ud af hvor mange m2 der skal males?

Væggene i gangen: 2*(6m*2,37m) = ... 

-> Det står der ikke, men hvis gangen også har endevægge skal der lægges yderlige 2*(1,2m*2,37m) til ovenstående

Gulvet i gangen: 6m*1,20m = ...

Mht. loftet så er det 6m*1,2m

Hvis vi lægger brædderne på den "lange led" kan der være 4 på 6 m.

120cm/5cm = 24 (på den korte led). Dvs. 6*24 trælister i alt.


Skriv et svar til: overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.