Matematik

??b??

20. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

g er en eksponentialfunktion, der har en fordoblingskonstant på 3,5. Endvidere gælder, at g(4)=1001.

Bestem en forskrift for g???

jeg kan kun finde ud af at regne a, som blir 1,22 og får b = 452?

men b er forkert?

nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du søger en forskrift af formen

g(x) = b·ax ,

og du har fundet a ud fra oplysningen om fordoblingskonstanten

3,5 = log(2)/log(a), hvoraf

a = 21/3,5 = 1,219

Benyt så den anden oplysning tilat finde b:

g(4) = b·1,2194 = 1001 , så

b = 1001/(1,2194) = 453,31


Skriv et svar til: ??b??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.