Kemi

Kemii

20. april 2010 af Nennaz (Slettet)

hydrogenperoxid reagerer med permanganat i sur opløsning under dannelse af dioxygen og mangan(II) ioner.

a) opskriv et afstemt reaktionsskema for reaktionen.

til 5,00mL af en vandig opløsning af hydrogenperoxid sættes fortyndet svovlsyre, hvorefter der titreres med 0,0195 M KMnO4.  ved ækvivalenspunktet er der anvendt 17,8 mL af kaliumpermanganatopløsningen.

b) Beregn stofmængdekoncentrationen af H2O2 i hydrogenperoxidopløsningen.

c) Beregn cmasseprocent (H2O2), idet densitetten af hydrogenperoxidopløsningen er 1,0g/mL.

tusind tak for hjælpen har virkelig brug for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af mathon

                +7                    -1                        +2             0
               2MnO4-  +  5H2O2  +  6H+ →   2Mn2+  +  5O2  +  8H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

               2KMnO4  +  5H2O2  +  3H2SO4  →  K2SO4  +  2MnSO4  +  5O2  +  8H2O


Svar #3
20. april 2010 af Nennaz (Slettet)

hvad for en er den rigtige reaktionsskema ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2010 af mathon

de er begge rigtige

du skal bruge #2 i de fortsatte beregninger


Svar #5
20. april 2010 af Nennaz (Slettet)

regner jeg opgave b ud ved hjælp af denne formel ? n=c.V ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2010 af mathon

b)
    stofmængdeforholdet
                                    KMnO4 : H2O2 = 2 : 5 = 1 : 2,5

              n(H2O2) = 2,5·n(KMnO4) = 2,5·(0,0178 L)·(0,0195 mol/L) = 8,6775·10-4 mol

              c(H2O2) = (8,6775·10-4 mol)/(0,005 L) = 0,17355 M


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2010 af mathon

c)      
         c = (p/100)·(d/M)

         p
= 100·c·M/d = 100·(0,17355 mol/L)·(34,01 g/mol)/(1000 g/L) = 0,59

  


Svar #8
20. april 2010 af Nennaz (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad d og p er ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2010 af mathon

                 d er H2O2-opløsningens densitet

                 p er H2O2-opløsningens masseprocent


Svar #10
21. april 2010 af Nennaz (Slettet)

ahaa okay tak :D


Svar #11
21. april 2010 af Nennaz (Slettet)

hvorfor skal man dividerer 8,6775.10-4/0,005L ?

hmm hvor kommer de 0,005L fra ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2010 af mathon

  "5,00 mL af en vandig opløsning af hydrogenperoxid" = 0,005 L


Svar #13
21. april 2010 af Nennaz (Slettet)

men i opgave c hvordan kan du bruge formel p= 100 . c. M/1000 det er der slet ikke noget der hedder det ?

Jeg forstår det ikke ?


Svar #14
24. april 2010 af Nennaz (Slettet)

0,59 er da ikke masseprocenten vel ? jeg skal gange med 100 for at få det i procent ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. april 2012 af vanu22 (Slettet)

#1

jeg er ikke helt med på hvorfor O2, på højre side af pilen, ikke har OT = -4 som så skulle blive +4? men at den istedet har 0 ligesom ladningen.

2MnO4-  +  5H2O2  +  6H+ →   2Mn2+  +  5O2  +  8H2O


Brugbart svar (1)

Svar #16
04. april 2012 af mathon

 

            pr definition
                                     har frit grundstof oxidationstrin OT =  0

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. april 2012 af vanu22 (Slettet)

#6

b) her tager du kun de 5 mL med, hvorfor skal man ikke lægge de 5 mL sammen med de 17,8 mL kaliumpermanganatopløsning som man titrerer med?

c(H2O2) = (8,6775·10-4 mol)/(0,005 L) = 0,17355 M

 

c) Beregn imasseprocent(H2O2), idet densiteten af hydrogenperoxidopløsningen er 1,0 g/mL.

 

min lære vil godt have at vi i denne opgave benytter imasse% = (m(A)) over (m(blanding))

men kan ikke lure hvordan..

har kigget på rho

rho = m / V

vi har rho og volumen. og kan så finde m (H2O2)

men hvordan finder jeg m(blanding)?

 


Skriv et svar til: Kemii

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.