Matematik

eksponentiel funktion (find a & b fejl?)

20. april 2010 af ShaneM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en eksponentiel funktion f(x)=b·a^x gælder, at f(5)=12,6 og f(8)=6,95. Beregn a og b.

a=x_2-x_1 √(y_2/y_1 )

a=8-5√(6,95/12,6)=4,28656

b= 12,6/4,28656^5 =0,0087

f(x)=0,0087·4,28656^x === FORKERT, da jeg ikke kan få ovenstående resultat, når jeg sætter mine to kendte punkter ind.

Nogle der kan finde fejlen ? ;S


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af QaZZaQ

a=(8-5)√(6,95/12,6)=0.82


Skriv et svar til: eksponentiel funktion (find a & b fejl?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.