Matematik

Bestem fordoblingstiden (eksponentiel funktion)

20. april 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har funktionen

f(x)=113570*1,071^x

I 1996 var der 11350 diabetikere i Danmark, årligt stiger antallet med 7,1%

Hvordan beregner jeg fordoblingstiden af antal diabetikere i Danmark?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af QaZZaQ

f(x)=113570*1,071^x

f(xdob)=113570*1,071^xdob=2*113570

dvs.

xdob = log(2)/log(1.071) = _________________


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af ramme2 (Slettet)

T2 = log2 / loga    og a =1,071

T2 = log2 / log 1,071   


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

T2 = log(2)/log(a)


Svar #4
20. april 2010 af archenemy (Slettet)

er a 1,071

eller

113570?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2010 af ramme2 (Slettet)

a= 1,071 fordi     f(x) = b*ax     og   f(x) = 113570*1,071x    a er fremskrivningsfaktoren


Skriv et svar til: Bestem fordoblingstiden (eksponentiel funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.