Fysik

spænding

21. april 2010 af SisiJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Vil bare gerne have en hint til en formel til denne opgave:

Forskellige lyspærer, der er tilsluttet en stikkontakt, hvor spændingsforskellen mellem de to poler er U = 230 V. I virkeligheden er spændingen en vekselspænding, men vi regner, som om der er tale om en konstant jævnspænding

a. Beregn resistansen for en 75 W pære. Hvor stor er strømmen gennem pæren, når den lyser?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2010 af ILikeMusic (Slettet)

U = R * I

du må selv lige isolere R :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2010 af mathon

                R = U2/P

                I = P/U


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2010 af IndiaDesi (Slettet)

altså...vil det så sige at man skal sige:

R = (230 V)^2/75 W ?

eller er det bare som er på det forkerte fodspor?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2010 af mathon

er OK


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2010 af missunknow (Slettet)

er det rigtigt det #3 har lavet?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2010 af missunknow (Slettet)

desuden hvad vil SI-enhden være?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. april 2010 af mathon

#6
enhed:

             R = (230 V)2/(75 W) = 2302/75 V2/W = 705,333 V2/(V2·Ω-1) = 705,333 Ω

.................

   W = V·A = V·(V/Ω) = V2·Ω-1

eller

   V2/W = (V·V)·(V·A) = (V·A·Ω)/(V·A) = Ω


Skriv et svar til: spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.