Matematik

vektore og koordinater!!!!! hjææælp

22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

hej folkens!!

mit spørgsmål lyder således:

lad vektoren a =(2,3) og vektoren b=(4,-5). Angiv koordinaterne  til hver af vektorene a, 2a, 3b, a+b ,a-b, 2a-3b, og -3a-5b

hvordan skal man gøre osv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af Isomorphician

fx:

2a - 3b = 2(2, 3) - 3(4, - 5) = (4, 6) - (12, -15) = (4 - 12, 6 + 15) = (-8, 21)

Tallene foran vektorerne er faktorer du ganger på koordinaterne.


Svar #2
22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt. 2a-3b har jeg da ikke skrevet nogle steder?

og -3(4,-5)????? what?= :(


Svar #3
22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

okay jeg forstår godt nogenlunde det du har skrevet op til -3(4,-5) men efter der er jeg stået af. kan du uddybe det lidt mere? :) :) :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2010 af Isomorphician

Så ganger du 2 på hvert led i parentesen og får (4, 6), og du ganger 3 på hvert led i den anden parentes og får (12, -15). Derefter trækker du første led fra anden parentes fra første led i første parentes, og trækker andet led fra den anden parentes fra det andet led i den første parentes.


Skriv et svar til: vektore og koordinater!!!!! hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.