Matematik

Sammenhængen mellem længden af et pendul og pendulets svingningstid

22. april 2010 af Lundkvist (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Sammenhængen mellem længden af et pendul og pendulets svingningstid kan beskrives

ved T= 2,0 * x^0,50?, hvor x er længden (målt i meter), og T er svingningstiden (målt i sekunder).   a) Bestem pendulets svingningstid, når længden er 0,60 meter. b) Hvor mange procent vokser svingningstiden, når pendulets længde øges med 75 %?   Jeg har regnet ud at svingningstiden er 1,5 - men jeg kan ikke længere finde ud af det? Opgave b kniber.   

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af peter lind

Løs ligningen T(1+r) = 2*(x*1,75)0,5. Det bemærkes at den oprindelige ligning stadig gælder, så del med den og du har en ligning til bestemmelse af r


Svar #2
22. april 2010 af Lundkvist (Slettet)

Jeg tror desværre ikke helt jeg forstår det - men ellers tak for din hjælp (:  


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. april 2010 af LuckyFoul (Slettet)

der tager du bare længden 0.60 meter *1.75 så har du længden.. 

det er 1.05 meter

derfra regner du igen med 1.05 som x

det giver 2.049

derefter finder du forskellen fra 1.5 til 2.05 i procent

1.5/2.05 = 0.7317 = 73.17 %

100% - 73.17% = 26.83%


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem længden af et pendul og pendulets svingningstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.