Matematik

Isolering af vinkel i en formel

01. marts 2005 af the87boy (Slettet)
Er der nogle, der kan isolere "Vinkel" i denne formel og illustrere, hvordan man isolerer den:
Pilhøjde = Cirkel.ydre.radius*(1-cos(Vinkel/2))

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2005 af frodo (Slettet)

P=pilhøjde
C= cirklens ydre radius
v=vinkel:

P=C*(1-cos(v/2)) <=>
cos(v/2)=1-P/C <=>
v/2=?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2005 af Duffy

v = 2*Pi-2*arccos((P-C)/C)


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2005 af frodo (Slettet)

indmaden til arccos, må vist være (C-P)/C

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2005 af Duffy

#3:

Hvor har du lært at regne?

- Der skal jeg ikke sende mine børn hen...


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2005 af frodo (Slettet)

P/C= 1-cos(v/2) <=>
cos(v/2)=1-p/c = C/C-P/C= (C-P)/C

ikke enig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2005 af Duffy

Así

P=C*(1-cos(v/2))

P=C-C*cos(v/2))

P-C=-C*cos(v/2))

(P-C)/-C=cos(v/2))

(C-P)/C=cos(v/2))

arccos((C-P)/C)=v/2

v=2arccos((C-P)/C)

v = 2*Pi-2*arccos((P-C)/C)


Duffy

Svar #7
01. marts 2005 af the87boy (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvor I finder Pi henne?

Skriv et svar til: Isolering af vinkel i en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.