Matematik

Ligning

24. april 2010 af grejsmark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej genier...

jeg er gået total i stå ved følgende opgave, så håber der er en der kan give mig et lille skub i den rigtige retning.. :D

2x+2+2-x=5

jeg har virkelig ingen clue om hvad jeg skal gøre ved 2-x, jeg er klar over det kan skrives om til 1/2x... men det hjælper mig ikke.. :S

på forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2010 af borupz (Slettet)

hvad er det du skal med ligningen?

lidt mere info ville være smart


Svar #2
24. april 2010 af grejsmark (Slettet)

jeg skal finde x...


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2010 af mathon

          

        2x+2 + 2-x - 5 = 0                                                 multiplicer med 2x

        22x+2 + 1 - 5·2x = 0

        22x·22 - 5·2x + 1 = 0                                            apq = (ap)q

        4·(2x)2 - 5·2x + 1 = 0                                           kamufleret 2. gradsligning

   2x = z

       4z2 - 5z + 1 = 0 ....osv........


Svar #4
24. april 2010 af grejsmark (Slettet)

wow.. tak for det, det var jeg nok ikke selv lige kommet på...


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.