Matematik

Udregne ligning med ^x?

24. april 2010 af zabrina1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner jeg

1222*(1+0,055)^x = 2100 ?

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2010 af peter lind

Divider ligningen med 1222 og tag logaritmen på begge sider.


Svar #2
24. april 2010 af zabrina1907 (Slettet)

x = log(1,055)/log(1,72) eller fik jeg helt galt fat i det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2010 af peter lind

Du er ikke helt galt på den men du har en lille tanketorsk. 1,055x = 2100/1222 <=>  x*log(1,055) = log(2100/1222) <=> x = log(2100/1222)/log(1,055)


Svar #4
24. april 2010 af zabrina1907 (Slettet)

Ahh, ja selvfølgelig. Tusind tak.


Skriv et svar til: Udregne ligning med ^x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.