Matematik

integral

25. april 2010 af diana88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder her med en opgave som jeg ikke kan finde ud af håber der er nogen der kan og vil hjælpe mig lidt, den lyder således:

En funktion f(x) er givet ved f(x)=-3x+8.
 

bestem en stamfunktion til f(x) hvis graf har linjen med ligningen y=2x+1 som tangent


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Isomorphician

Samme type opgave som behandlet her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=724906


Svar #2
25. april 2010 af diana88 (Slettet)

tak kan det så passe at det giver F(x)=-1,5x^2+8x-9


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af Isomorphician

Ikke helt...

Vis dine udregninger.


Svar #4
25. april 2010 af diana88 (Slettet)

F´(x)=f(x)=-3x+8=2 hvad giver det tror det er der jeg har fejlen?


Svar #5
25. april 2010 af diana88 (Slettet)

jeg har bare sagt f(x)=-3x+8

integreret bliver F(x)=-(3/2)x^2+8x+k

F´(x)=f(x) =-3x+8=2

x=2

F(2)=1

F(2)=-(3/2)x^2+8*2+k=1

-1,5*2^2+16+k=1

-6+16+k=1

10+k=1

k=1-10

k=-9

F(x)=-1,5x^2+8x-9


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2010 af Isomorphician

-3x + 8 = 2

-3x = -6

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2010 af Isomorphician

Du skal så finde funktionsværdien i x = 2 for at finde det koordinatsæt hvor tangenten rører stamfunktionen.


Svar #8
25. april 2010 af diana88 (Slettet)

det er også det jeg har gjort ovenover


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2010 af Isomorphician

Du kan ikke bruge stamfunktionen til at udregne funktionsværdien, da du ikke kender stamfunktionen. Brug y = 2x + 1


Svar #10
25. april 2010 af diana88 (Slettet)

oki tak for hjælpen


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.