Fysik

Resistans i en metaltråd

25. april 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Studieportalen, 
er der nogle der kunne hjælpe med følgende spørgsmål: 


Der oplyses, at:
I en 12,5 m lang metaltråd med et tværsnitareal på 1mm2 løber en strøm på 5,2 A. Spændingsfaldet over den er 1,6 V. 

Der efterspørges:
a. hvad er trådens resistans?
b. Hvad er trådens resistivitet? (specifikke resistans)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af mathon

                       R = U/I

                       ρ = (R·a)/L                      enhed: [ρ] = Ω·mm2/m = 10-6 Ω·m


Skriv et svar til: Resistans i en metaltråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.