Matematik

Besten tallet k (haster)

25. april 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg har fået en opgave, som siger:

En funktion f er bestemt ved f(x)=x*(k-x)

Hvor k er et positivt tal. Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemet førsteakse en punktmængde M, der har et areal.

b) bestem tallet k, når der oplyses, at arealet af M er 100.

Skal jeg så integrere min funktion? Hvis ja, hvordan vil den i så fald se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=836606


Svar #2
25. april 2010 af buddhisme (Slettet)

@Isomorphician

Det link er, i mit tilfælde, ubrugeligt da det er en tråd, hvor opgave a bliver gennemgået.. Jeg har brug for hjælp til opgave b /; Men jeg takekr for det hurtige svar!

Men er der nogle, som kan finde ud af denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den anden tråd er der jo også hjælp til spm b). Se #1 i den tråd. Løs ligningen A(k) = 100.


Svar #4
25. april 2010 af buddhisme (Slettet)

Ja, men hvilken ligning er det vi snakker om? x*(k-x)? eller er det den integreret ligning??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

I den anden tråd, svar #1, har jeg opstillet arealet af M som en funktion A(k) . Du skal løse ligningen A(k) = 100. Læs nu svaret igennem.


Svar #6
25. april 2010 af buddhisme (Slettet)

Så må jeg desværre sige pas. Jeg har ingen idé om, hvordan jeg skal løse ligningen A(k)=100. I sidste ende vil det jo give samme resultat.. Skal der ikke flere tal på den ligning??


Svar #7
25. april 2010 af buddhisme (Slettet)

Endelig har jeg løst den (; Lidt kaffe hjælp på problemet !


Skriv et svar til: Besten tallet k (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.