Kemi

idealgas

25. april 2010 af Pools (Slettet) - Niveau: A-niveau

En gas udøver et tryk på 0.892 atm i en beholder på 5L ved 15grader celcius. Gassens densitet er 1.22 g/L. Hva er molekylemassen?

jeg bruger p * V = n * R * T hvor jeg så får n til 0.189 mol. hvordan finder jeg molekylemassen med de oplysninger ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 densiteten er i g/L

din stofmængde kan du få udtrykt i mol/L

deler du dem med hinanden får du g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af mathon

             

     M = (ρ·R·T)/p

................
enheder:
              [ρ] = kg/m3
              J = Pa·m3


Skriv et svar til: idealgas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.