Matematik

Linære regration

25. april 2010 af password (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder og kæmper med en opgave, hvor der skal bruges linære regration, som jeg har forstået det, men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme frem til mit svar, eller besvare det opgaven lyder:

Hos en vogn mand kan man købe stabilgrus.  Nedeståstende tabel viser sammenhængen mellem mængde af stabilgrus og den samlede pris inkl. kørsel.

Tabel:

Stabilgrus (m3) 4, 14

Samlet pris (kr.) 2270, 4820

Det oplyses at sammenhængen mellem prisen og mængden beskrives y=ax+b

hvor x er mængden af stabilgrus og  er den samlede pris.

a) bestem tallene a og b

b) hvad fortæller tallet a om prisen for stabilgrus.

Hos en anden vognmand koster stabilgrus 300 kr. på m3. Desuden skal man betale 750 kr. for kørsel.

c) Hvor mange m3 stabilgrus skal man købe, før den første vognmand er  den billigeste?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er nu ikke lineær regression, du skal lave, da du kun har 2 datapunkter. Du skal blot bestemme den rette linie, der går gennem de to punkter.

Hele opgave har været behnandlet for et par dage siden her på portalen:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=836679


Svar #2
26. april 2010 af password (Slettet)

Tak for den hurtige respons.

Men jeg forstår ikke hvordan?

- Jeg har godt søgt rundt og været inde på det emne, men hvor kommer de to tal fra?


Svar #3
26. april 2010 af password (Slettet)

Sorry. Troede det var andet emne om det samme du linkede til, så siger jeg tunsind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Du kender fra tabellen to sæt sammenhørende værdier af pris y og mængden af grus x, og du skal bestemme en sammenhæng af formen y = ax + b. Der skal altså gælde

2270 = 4a + b    ,  og
4820 = 14a + b.

Heraf fås ved subtraktion

10a = 4820-2270 = 2550, så a = 255, og dermed b = 2270-4a = 2270-1020 = 1250, så den lineære sammenhæng er

y = 255·x + 1250


Skriv et svar til: Linære regration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.