Fysik

Overheadprojekter - fysik - hjælp!

26. april 2010 af asshack (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sådan lyder opgaven:

4. Overheadprojektor

En OHP har brændvidden 300 mm. På den placeres en plasticlineal, og på væggen ser man, at der 17 cm mellem hver cm på linealen (oversat: forstørrelsen er på 17). Bestem hvor langt OHP’en er placeret fra væggen.
 

Kunne virkelig være dejligt, hvis i kunne hjælpe!!
Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad objektets afstand fra linesen være a, og billedets afstand fra linsen være b, og lad linsens brændvidde være f. Så gælder ifølge linseformlen

(1/a) + (1/b) = (1/f)

Endvidere er forstørrelsen 17 gange, dvs b/a = 17, eller (1/a) = (17/b) . Indsættes dette i linseformlen fås

(17/b) + (1/b) = (1/f) , eller

(18/b) = (1/f) , eller

b = 18f = 18·300mm = 5400mm = 5,4m . Dette er OHP'ens afstand fra væggen.


Svar #2
27. april 2010 af asshack (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.
Forstår det også nu!


Skriv et svar til: Overheadprojekter - fysik - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.