Matematik

bestem forskrift ud fra differentialligning ??

26. april 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :)

jeg er ikke så god til differentialligninger, så jeg ville blive rigtig glad hvis der er en der vil hjælpe med denne opgave:

en differentialligning er givet:

dM/dt = p - 0,03 M,

hvor M(0) = 0

bestem en forskrift for M som funktion af t udtrykt ved p og bestem mængden p.

på forhånd tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af AMelev

Hvis du lægger 0.03M til på begge sider, får du standardudtrykket for en lineær differentialligning og kan så benytte løsningsmetoden for denne type.

Men hvorfor bruger du ikke dit CAS-værktøj til at løse differentialligninger?
I TII & TI89 vil denne hedde desolve(M'=p-0.03M and M(0)=0,t,M), så får du M som funktion af t.


Skriv et svar til: bestem forskrift ud fra differentialligning ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.