Matematik

Hjælp haster omkring trigonometri!!

28. april 2010 af Larsandersen (Slettet)

Hej, jeg har en opgave for som jeg simpelthen ikke kan finde ud af, og den lyder sådan her følgende:

Linjen m går gennem punktere A og B. Bestem med 2 decimaler afstanden fra C til m, når

A(2,1), B(6,8), C17,15)

Jeg venter på jers hjælp, håber så meget i kan hjælpe mig!!

Mvh.

Roed 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af dnadan (Slettet)

1. Bestem linjens ligning y=ax+b

-1.1 Bestem a ved a=(y2-y1)/(x2-x1)

-1.2 Bestem ved ved indsættelse af dit punkt A eller B i y=ax+b, hvor a er kendt fra 1.1

2. Bestem nu afstanden fra linjen m til C ved at benytte afstandsformlen(står i din formelsamling)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2010 af mathon

...eller         

                m : 7x - 4y - 10 = 0

                dist(m,C(17,15)) = |7·17 - 4·15 - 10|/√(72+(-4)2)


Skriv et svar til: Hjælp haster omkring trigonometri!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.