Matematik

Hjælp log (x) opgaver :)

28. april 2010 af I-a-fo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Har matematik aflevering for og kan ikke se hvordan jeg skal gribe det an.

Det gælder at ekx=ax, hvor k = ln (a)

a) Udregn 10x for tre forskellige x-værdier på to forskellige måder

Det gælder at log (x) = ln (x) / ln (10)

b) Udregn log (x) for tre forskellige x-værdier på to forskellige måder
 

Formlen for fordoblingskonstanten lyder T2 = log (2) / log (a)

c) Vis at den også kan skrives T2 = ln (2) /  ln (a)

Håber der er nogle der kan hjælpe lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

                 

                  10x = ex·ln(10)

                  105.6 = e5.6·ln(10) ............

................

                  log(x) = ln(x)/ln(10)

                  log(12.45) = ln(12.45)/ln(10) .............


Skriv et svar til: Hjælp log (x) opgaver :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.