Matematik

Vektorregning

28. april 2010 af Hajdar (Slettet) - Niveau: A-niveau

 vektor a=(2, 3) og vektor c=(t, 2t-t)

parallelogrammet udspændt af vektorerne a og c har arealet 10 for hvilke to t værdier?

jeg skal nu bestem disse to t værdier, men jeg kan ikke komme igang med at løse opgaven da jeg ikke helt ved hvordan man skal gå til værks med sådan en opgave.

Jeg håber der nogen der kan hjælpe mig hurtigst muligt.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2010 af richterklanen (Slettet)

Der skal vel ikke stå, at c = (t,2t-t)


Svar #2
28. april 2010 af Hajdar (Slettet)

 nej undskyld der skal stå c= (t, 2t-1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2010 af richterklanen (Slettet)

areal = |det(a, c)| = |a1c2 - a2c1| = |2*? - 3t| = 10


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2010 af richterklanen (Slettet)

areal = |det(a, c)| = [a1c2 - a2c1| = |2*(2t-1) - 3*t| = 10


Svar #5
28. april 2010 af Hajdar (Slettet)

skal jeg så begynde at isolere t?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. april 2010 af richterklanen (Slettet)

|2*(2t-1) - 3*t| =|4t-2-3t| =|t-2| = ±(t-2) = 10


Svar #7
28. april 2010 af Hajdar (Slettet)

 okay, nu har jeg forstået det, mange tak for hjælpen.


Svar #8
28. april 2010 af Hajdar (Slettet)

så t værdien er +/- t-2?


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.