Matematik

Højde i trekant

29. april 2010 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er a = b = c = 6.


a) Beregn arealet af trekant ABC - opgaven er løst med resultatet 15,59


Et linjestykke AD fra vinkel A til siden a deler trekant ABC i to trekanter med samme areal.
b) Beregn længden af linjestykket AD.

Jeg mangler hjælp til b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kunne løse a), skulle du også kunne løse b). Liniestykket AD er jo højden i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2010 af mathon


            Da ΔABC af AD deles i to trekanter med samme areal, er AD symmetriakse.
            D er således midtpunkt på |BC| og dermed |AD| midtnormal.
            I ΔABD er vinkel D = 90º
hvoraf
            |AD| = c·sin(60º) = 6·√(3)/2 = 3√(3)
 


Svar #3
29. april 2010 af Hejhejhhx (Slettet)

 Hvad får i så resultatet til i decimaler ?

2,5 - 1,2 - 0,6 - eller 1,4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Du fik jo svaret i #2 ... 3√3 = 5,196


Svar #5
29. april 2010 af Hejhejhhx (Slettet)

 Nåe, jeg regnede det ud på en anden måde på lommeregneren.. tusind tak.. :) det er dejligt i er herinde og vil hjælpe..


Skriv et svar til: Højde i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.