Fysik

Hjæælp MEKANIK :S

30. april 2010 af ostine123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJSA :)

Jeg har lavet et forsøg med bevægelse på skråplan med vogne, hvor vi har fået nogle s = s(t), v = v(t) og a = a(t) grafer.

1. Hvordan efterviser jeg at bevægelsen er jævnt voksende?

2. Hvordan finder man sammenhængen ml. accelerationen af vognen og hældningen på banen?

3. Hvordan finder man sammenhængen ml. accelerationen af vognen og dens masse?


På forhånd TUSIND TAK :) HÅBER NOGEN VIL HJÆLPE


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2010 af Lubas (Slettet)

 1. a(t) grafen har en hældningskoefficient lig 0 eller v(t) grafen er en ret linje 

2. Hvis hældningen var 90 grader(= lodret) ville accelerationen være g = 9,82 m/s2 - dvs 9,82*sin(90deg). Så du laver bare 90 om til det hældningen nu er.

3. Hvis I skal se bort fra gnidningen burde accelerationen ikke afhænge af vognens masse.


Skriv et svar til: Hjæælp MEKANIK :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.