Fysik

Fysik - Mekanik/hastighedsberegning

30. april 2010 af Crump (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven ser således ud:

M7:

ved de olympiske lege i Seoul i 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 m på 9,83 s.

a) beregn genemsnitsfarten for Ben Johnsons løb

analyser af videooptagelser af løbet hår vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket

v(t)= A - B*t - A* 0,4937^t

Tiden t måles i sekunder. A= 12,42 m/s og B= 0,0944 m/s^2

b) bestem Ben Johnsons acceleration ved t=0 s , samt den maksimale hastighed under løbet.

c) hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 m af løbet?

Opgave a og b har jeg lavet, men er lidt i tvivl om opgave c.

Skal jeg bruge formlen for Jævn Voksende Bevægelse eller gennemsnitshastigheden til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2010 af Lubas (Slettet)

Du skal integrere v(t) og beregne konstanten k. Den kan du beregne i og med du ved, at til tiden t = 0 skal s(t) grafen gå gennem (0,0)


Svar #2
30. april 2010 af Crump (Slettet)

Hvilken funktion mener du når du siger s(t)?

og hvordan integreres det sidste led?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2010 af Lubas (Slettet)

 Når du integrerer fart-funktionen v(t) i mekanik får du sted-funktionen s(t)

∫v(t) = s(t) = 12,42*t - 0,472-1*t+ 17,6*0,4937t + k


Svar #4
30. april 2010 af Crump (Slettet)

  Fedest, rigtig mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Fysik - Mekanik/hastighedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.