Matematik

en ligning

30. april 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen. jeg kan ikke lige regne denne her opgave, der er uden hjælpemidler.

I et koordinatsystem i planen er givet en vektor a (1,5) og et punkt P(3,8)

Bestem en ligning for den linje l, der går gennem P og er parallel med vektor a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Linien skal gå gennem punktet P(3 ; 8) og have vektoren a = (1 ; 5) som retningsvektor. Det ses heraf, at liniens hældningskoefficient er 5/1 = 5, så liniens ligning er

y = 5(x-3) + 8 = 5x - 7


Svar #2
30. april 2010 af sssl (Slettet)

hvordan kan man se, at liniens hældningskoeffficient er 5/1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Fordi en retningsvektor for linien er a = (1 ; 5) . Hvis man fra et punkt på linien går 1 hen i x, går man 5 op i y for at komme tilbage til linien. Hældningskoefficienten er ay/ax , hvor ax = 1 og ay = 5 er x,y- komponenterne af vektoren a.


Svar #4
30. april 2010 af sssl (Slettet)

Når okay tak :)


Skriv et svar til: en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.