Matematik

vektor

01. maj 2010 af worcraft (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej..

jeg har en en vektor a=34 over 46 og en normalvektor med ligningen 

jeg skal finde ud af om vektoren er normalvektoren for linjen med ligningen 640+1004y=530

hvordan gør jeg det og hvordan ved jeg om de er eller ej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af AMelev

For det første mangler du et x et eller andet sted i ligningen for din linje, tror jeg - ellers er den for nem.

Linjen med ligningen αx + βy = c har en normalvektor n = [α,β]
Hvis din opgivne vektor a også skal være normalvektor lil linjen, skal den være parallel med n
Om det er tilfældet, kan du undersøge på forskellige måder

1) n || a n = t*a
2) n || a ⇔ det(n,a) = 0
3) n || an står vinkelret på tværvektoren ân â = 0
 


Svar #2
01. maj 2010 af worcraft (Slettet)

640x+1004y=530 


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.