Matematik

r(t) 0 4 - 0,68t + 0,06t^2

01. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave:

Et medikamen indeholder 4 mg af et virksomt stof. I kroppen nedbrydes stoffet, og efter en time er restmængden r(t) i kroppen bestemt ved:

r(t) =  0 4 - 0,68t + 0,06t^2

hvad angiver r(0) ?

bestem restmængden efter 0,5, 2 og 5 timer.

hvor længe varer det før restmængden er sunket til 2,75 mg?

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af NejTilSvampe

 r(0) er vel de 4mg du starter med.

for at bestemme rest mængden sætter du din tid ind istedet for t.

sæt r(t) = 2,75  og løs for t.


Svar #2
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

men hvad den sidste opgave, hvor man skal finde ud af hvor længe det vare før restmængden er sunket til 2,75 mg?:)


Svar #3
02. maj 2010 af MadinaBibi (Slettet)

sæt r(t) = 2,75 og løs for t.

Jeg forstår ikke helt hvad jeg skal her, vil du forklare mig det lidt grundigt? :)


Skriv et svar til: r(t) 0 4 - 0,68t + 0,06t^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.