Matematik

diskriminant

03. maj 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

    funktionen       f(x)=1/4x^4-2x^3+4x^2+3   At  løse  f `(x)=0   så skal man vel finde f `(x)

                             f `(x)=x^3-6x^2+8x   => (x^2-6x+8)*x =0      Hvordan finder man diskriminanten nå x står udenfor?

                           man skal løse at   f `(x)=0 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af AMelev

Du skal først bruge nul-reglen.


Svar #2
03. maj 2010 af dennise (Slettet)

hvad er 0 reglen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2010 af AMelev

Et produkt er 0, hvis og kun hvis en af faktorerne er 0

a · b = 0  ⇔ a = 0 eller b = 0


Svar #4
03. maj 2010 af dennise (Slettet)

er det så kun  x^3-6x^2+8=0 der bruges for at finde diskriminanten?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. maj 2010 af NejTilSvampe

 hvis f'(x) = 0  så er enten  x = 0  eller  (x^2-6x+8) = 0  

så der har du en ligning du kan løse -->  x^2 -6x + 8 = 0  den kan i øvrigt faktoriseres  (x-4)(x-2) = 0  

så f'(x) = x(x-4)(x-2)


Skriv et svar til: diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.