Matematik

Løsning til differentialligningen og bestem c, så æøsningen går igennem punktet (0,3)

03. maj 2010 af Brisen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 vis at f(x)=c*(e^x)+x, hvor c er en konstant, er løsning til differentialigningen

dy/dx=y-x+1 og bestem c så løsningen går igennem punktet (0,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af mathon

stamfunktionstest:

                               f(x) = y = c·ex + x

             1)                  f '(t) = dy/dt =  c·ex + 1 = (c·ex + x) - x + 1 = y - x + 1

             2)                  y = c·ex + x gennem (0,3)
                                 3 = c·e0 + 0 = c
 


Skriv et svar til: Løsning til differentialligningen og bestem c, så æøsningen går igennem punktet (0,3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.