Kemi

reaktionstype

03. maj 2010 af msn88 (Slettet)

hej

reaktionstypen

der står i miin opg at:

gør følende reaktioner færdige og anfør reaktionstypen

CH2 = CH2 + CL2  -->  4HCl

er det sådan

4HCl 

alken

håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Den laver en anti addition til CH2Cl-CH2Cl


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af Fiks (Slettet)

Mere præcist er det en additions reaktion med anti stereokemi, og ikke en anti addition. Antistereokemien, betyder dog absolut intet i din reaktion.


Svar #3
04. maj 2010 af msn88 (Slettet)

nå så dvs. resulteten er  CH2CI-CH2CI (anti betyder = dobbeltbestemmelse )addition

CH3-CH2-CH=CH2 + HCL -->  3CH2HCL

CH2=CH2 + O2 --> CH2O2

er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2010 af Fiks (Slettet)

Nej de er ikke rigtige.

Anti delen, skal du bare helt glemme, det vil bare forvirre dig endnu mere.

En additionsreaktion, er når en dobbeltbinding brydes, så hvert carbon i dobbeltbindingen laver en ny binding til et nyt atom.

CH2 = CH2 + CL2 => CH2Cl-CH2CL

Den næste reaktion du viser burde give to forskellige ting:

CH3-CH2-CH=CH2 + HCL -->  CH3-CH2-CH2-CH2CL eller CH3-CH2-CHCL-CH3     (forskellen i mellem de to er placering af chlor atomet)

I praksis dannes kun CH3-CH2-CHCL-CH3 , som det også forudsiges af markovnikovs regel. Hvis du vil lære mere om markovnikovs regel, kan du google den.

Den sidste reaktion du viser, vil jeg antage at der er O2 i overskud, så det bliver en forbrændings reaktion.

CH2=CH2 + 3 O2 --> 2 CO2 + 2 H2O


Skriv et svar til: reaktionstype

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.