Matematik

Linjer og Vektorer

03. maj 2010 af emilmaltha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

STX

bog: MAT AB1

Opgave: 560

er vektoren v=(31,43) normalvektor for linken med ligningen

899x + 1247y = 461?

Håber du kan hjælpe mig med opgaven, tusind tak

Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af peter lind

Det er det samme som at spørge om vektorene v og (899, 1247) er parallelle. Beregn skalarproduktet med den enes tværvektor med den anden. Det skal blive 0 netop hvis de er parallelle


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

En normalvektor til linien er a=(899;1247). Undersøg da, om âv = 0 .


Svar #3
03. maj 2010 af emilmaltha (Slettet)

Hvordan går jeg det?


Svar #4
03. maj 2010 af emilmaltha (Slettet)

ok så jeg siger (-1247,899)*(31,43)


Svar #5
03. maj 2010 af emilmaltha (Slettet)

Ok den gik op, mange tak! =)


Skriv et svar til: Linjer og Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.