Matematik

vektor projekt

04. maj 2010 af SashaH (Slettet)

Svar #1
04. maj 2010 af SashaH (Slettet)

peecee.dk/upload/download/96910

Jeg har denne opgave at lave. Jeg har lavet et koordinatsystem, og indsat A og B. Nu skal jeg finde vektoren Ft. Hvordan kan jeg angive dem?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Altså F_2 og F_N er lige store og modsatrettede skal det siges.

Du kan tænke på det som en retvinklet trekant, hvori du kan bruge sinus og cosinus til at regne størrelsen på  tyngdekraftens komposanter henh. langs banen og vinkelret på den.

Karam


Svar #3
04. maj 2010 af SashaH (Slettet)

Ja men jeg er bare i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge..


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan blot finde formlerne for sinus og cosinus i en retvinklet trekant på nettet og så tegne krafterne langt siderne i dem.

Karam


Svar #5
04. maj 2010 af SashaH (Slettet)

Okay så bruger jeg cosinus = b / c.

Men jeg har jo det problem at de ikke ligger lige på koordinatsystem, så aflæsningen kan ikke ske præcis? Hvordan skal man gøre når den ligger skrå?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Der er ingenting i virkeligheden der ligger på et koordinatsystem. Som jeg skrev ovenfor:

henh. langs banen og vinkelret på den.

Der har du dine to akser.

Karam


Svar #7
04. maj 2010 af SashaH (Slettet)

Okay så den hedder cos= 90 grader / 56 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2010 af JKaram (Slettet)

b og c er ikke vinkler i din formel.

Karam


Svar #9
04. maj 2010 af SashaH (Slettet)

Jeg kender jo kun vinklerne? Jeg ved hverken hvor lang vektoren F1 eller F2 er?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Nej. Du kender ikke kun vinklerne. Prøv at læse din opgave.

Karam


Svar #11
04. maj 2010 af SashaH (Slettet)

Jeg kender tyngdekraften som er 300 N. Jeg kan bare ikke se hvordan jeg skal regne den ud.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du bliver nød til at forstå helt basis trigonometri for at du kan løse opgaven. Du skal forstå den formel du lige skrev før. Det er ihvertfald IKKE vinkler b og c.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2010 af NejTilSvampe

sin(v) = modstående katete / hypotenuse

cos(v) = hosliggende katete / hypotenuse

|F1| = |Ft|*cosv

|F2|= |Ft|* sinv

|FN|= -|F2|


Skriv et svar til: vektor projekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.