Kemi

Beregn pH i disse opløsninger

04. maj 2010 af bluesboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Er der nogle der kan hjælpe mig med disse kemi opgaver?  Jeg kan ikke huske hvordan de beregnes.. 

Beregn pH i disse opløsninger:
1) 0,4M HCL
2) 0,2M HNO3
3) 0,2M NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af Vensa (Slettet)

1 og 2) pH=-log(c(syre))

3)pOH=-log(c(NaOH))

pH=14-pOH


Svar #2
04. maj 2010 af bluesboy (Slettet)

 Det forstår jeg ikke så meget af? :) gider du uddybe? (Jeg er simpelthen en klovn til kemi)


Svar #3
04. maj 2010 af bluesboy (Slettet)

 Altså:

1. -log(0,4) = 0,39

2. -log(0,2) = 0,69

3. -log(0,2)=0,69

     14 - 0,69 = 13,30

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af Vensa (Slettet)

Du har gjort det rigtigt, så vidt jeg kan se, selvom de to første pH-værdier er meget lave. Men både saltsyre og salpetersyre er stærke syrer, så det kan måske godt passe. Jeg er lidt rusten i kemi, for det er et år siden, jeg har brugt det :)


Skriv et svar til: Beregn pH i disse opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.