Matematik

Reduktion - men med brøker

04. maj 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Godaften derude :) Jeg er kommet til reduktion med brøker.

Opgaven lyder, at følgene skal reduceres:

5 : a/2

"a/2" er en brøk - jeg ved ikke lige hvordan jeg ellers skulle skrive det på computeren.
"a" er tælleren
"2" er nævneren


Resultatet bliver (i følge min fasitliste) 10/a 

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor resultatet bliver som det bliver?
- og hvorfor bliver "a" smidt i nævneren i resultatet når den er i tælleren i regnestykket?

på forhånd mange tak
mvh. Jonas Christensen :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2010 af osten12345 (Slettet)

fordi man siger;

5*2/a, for når man dividerer, skal man lave det om til et gangestykke. Og så vender man nævneren og tælleren.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. Så

5 : (a/2) = 5·(2/a) = (5·2)/a = 10/a


Svar #3
04. maj 2010 af NPandi (Slettet)

 Mange tak for de gode svar! :)


Skriv et svar til: Reduktion - men med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.