Matematik

Ligninger HJÆLP!

04. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke finde ud af ligninger, jeg håber der er nogle der kan hjælp.

a) 4(3x - 2) = 5x + 13


b) 2x(3x -4) = 2 (3x^2 + 8)


På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Gang parentesen ud

4·3x - 4·2 = 5x + 13 ,

12x - 8 = 5x + 13

Saml x'erne på den ene side, og konstanterne på den anden side:

12x - 5x = 13 + 8 , og reducer på hver side

7x = 21 , divider med 7 på hver side

x = 3

Prøv nu selv opgave b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

a)

4(3x - 2) = 5x + 13    , gang ført parentesen ud.

4*3x - 4*2 = 5x + 13

12x - 8 = 5x +13, isoler nu x

b) 2x(3x -4) = 2 (3x2 + 8)    , samme princip, gang først parenteserne ud

2x*3x - 2x*4 = 2*3x2 + 2*8

6x2 - 8x = 6x2 + 16 , isoler nu x


Svar #3
04. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Hvordan skal jeg skrive a'er i indskrivning?
 


Skriv et svar til: Ligninger HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.