Matematik

Haster Hjælp: En funktion F(x) = 4 sin(x) - 2 , x∈(0;3π)

06. maj 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa alle sammen

Håber der er en der kan hjælpe mig hurtigt =(

Opgave 2,0908

En funktion f er givet ved F(x) = 4 sin(x) - 2 ,     x∈(0;3π)

a) Beregn koordinaterne til skæringspunkterne mellem funktionens graf og x-aksen.

b) Bestem ved beregning forskriften for den stamfunktion F til f, hvis graf går gennem punktet (0,2).

Mange gange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af NejTilSvampe

 a) den håber jeg ved gud at du selv kan regne ud!! Det kan en 10. klasses elev!

b)

du mener  f(x) = 4*sin(x) - 2  ikke  F(x) ??

F(x) = ∫ 4*sin(x) - 2 dx = -4*cos(x) - 2x + k

løs  F(0) = 2  for k.


Svar #2
06. maj 2010 af Jasko12 (Slettet)

Kan du give mig en hint til opg a så


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af NejTilSvampe

y = 0  er ligningen til en linje der ligger oven i x-aksen. Find skæringen mellem f(x) og y=0. :)


Svar #4
06. maj 2010 af Jasko12 (Slettet)

jeg ved ikke videre =(


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2010 af NejTilSvampe

 hehe :P okay fair nok.  

løs ligningen: 4*sin(x) - 2 = 0  og husk det skal være i intervalet [0;3pi] så der kan være mere end én løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2011 af Barcode (Slettet)

 Jeg sidder med precis samme opgave, og kan heller ikke finde ud af a).

Den heder "beregn", hvilket vil sige du skal løse den i hånden, og vise mellemregninger.

Den er ikke svær at finde ud af vha. cas. Men ved ikke hvordan man løser den i hånden.


Skriv et svar til: Haster Hjælp: En funktion F(x) = 4 sin(x) - 2 , x∈(0;3π)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.