Matematik

Nulpunkter for f'(x)

06. maj 2010 af lennartq (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med at finde nulpunkter for f'(x) for denne funktion:    f(x)=(2-4x^2)*e^x

jeg har differentieret funktionen og fået: f'(x) = (2-4x^2 )*e^x-8x*e^x

Jeg skal nu finde monotoniforhold og ekstrema, men jeg har problemer med at finde nulpunkter. Jeg håber der er nogen der kan hjælpe.

Jeg er kun nået så langt:

(2-4x^2 )*e^x-8x*e^x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af peter lind

Da ex> 0 kan du dividere den ud eller sætte den ud foran en parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af NejTilSvampe

sæt e^x uden for en parentes:

e^x ( 2-4x^2 -8x) = 0  brug nulreglen og løs for x. husk: e^x ≠ 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

er ikke helt sikker, men

(2-4x^2 )*e^x-8x*e^x=0 , prøv først at lægge 8x*e^x til på begge sider.

(2-4x^2 )*e^x=8x*e^x    , divider nu med e^x på begge sider, så du kommer af med e^x

(2-4x^2 ) = 8x                ,

2-4x^2  = 8x                  , trækker 8x fra på begge sider

-4x^2 -8x +2 = 0               , løs andengradsligningen.

Har fixet fortegns fejlen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af NejTilSvampe

 #3 - det er helt klart en korrekt metode at gøre det på. matematikere er bare tit meget glade for at faktorisere når man kan, så man kan bruge nulreglen :P


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2010 af peter lind

I den sidste linje roder du med fortegnene ellers OK


Svar #6
06. maj 2010 af lennartq (Slettet)

Mange tusind tak skal i have, det var lige det der skulle til. Havde bare set mig blind på den, efter nogen timers matematik. Tak for nogle super gode og fyldestgørende svar.


Skriv et svar til: Nulpunkter for f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.