Matematik

Beregning af længde.

06. maj 2010 af Whatsoever (Slettet)

Hej alle,

Er lige stød i problemer med en opgave, som jeg har vedhæftet. Det drejer sig om, at jeg skal bestemme hvor langt en cyklist har kørt, når cyklen har standset. Må ærligt indrømme, at jeg ikke helt forstår opgaven, og derfor er jeg ikke i stand til at løse den. Det ville være dejligt, hvis en gad at forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Heldigvis klarede cyklisten sig gennem den stærke trafik uden at komme noget til, så opgaven ender lykkeligt. Det ville være fint, hvis du kunne vedhæfte opgaven eller bare beskrive den her.


Svar #2
06. maj 2010 af Whatsoever (Slettet)

hov. Det beklager jeg virkelig :)
her er filen!

Vedhæftet fil:Figuren viser en.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af AMelev

Jamen, det forudsætter, at opgaven foreligger. Vedhæftningen af opgaven er smuttet


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Og hvis du kan gemme den i .doc format, vil det være helt fint.


Svar #5
06. maj 2010 af Whatsoever (Slettet)

i doc ;)

Vedhæftet fil:Figuren viser e1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

I de første 8s ændres hastigheden lineært fra 0m/s til 6m/s, dvs

v(t) = 6/8m/s2·t , og dermed er den kørte afstand

s(t) = (1/2)·(6/8)m/s2·t2 , og til t=8s er der kørt

s(8s) = (1/2)·(6/8)·82m = 3·8m = 24m .

Dernæst køres fra t=8s til t=30s med konstant hastighed v=6m/s. Her køres i alt distancen

S = (30s-8s)·6m/s = 22·6m = 132m

Endelig bremses ned over 7s, hvor hastigheden ændres lineært fra 6m/s til 0m/s, dvs

v(t) = 6m/s -6/7m/s2·(t-30s), og den kørte distance i de sidste 7s er da

T = (1/2)·(6/7)·72m = 3·7m = 21m

I alt har cyklen kørt 24m + 132m + 21m = 177m


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. maj 2010 af AMelev

Du kan beregne gennemsnitsfarten i starten og i slutningen. Dem kan du så benytte til at beregne, hvor langt, cyklisten hat kørt i de første 8 sek. og de sidste 7 sek. Desuden kan du beregne, hvor langt han/hun har kørt i denmellemliggende periode på 22 sek, hvor farten var konstant 6m pr. sek.

Når du lægger de 3 distancer sammen har du heler rutelængden.


Svar #8
06. maj 2010 af Whatsoever (Slettet)

Tusinde mange gange tak, Andersen11, for den meget detaljerede gennemgang! :)


Skriv et svar til: Beregning af længde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.