Fysik

Potentiel energi

06. maj 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har her en delopgave som jeg er gået i stå ved, den lyder sådan her:

Et stort passagerfly på 465 ton flyver i 10 km højde med 1000 km / t

a) hvor meget potentiel energi har motorerne tilført flyet for at løfte det 10 km

Ved ikke helt hvordan opgaven skal løses, men jeg har mit bud, men det er ikke helt rigtigt:

a) m = 465 t * 1000 kg = 465.000 kg
g = 9,82 m / s2
h = 10 km * 1000 m = 10.000 m

Epot = 465.000 kg * 9,82 m / s2 * 10.000 m = 45761101,8 J
 

Resultatet skulle gerne være 4,57 * 108

Jeg håber, at nogen gad at kigge på det 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Med m=4,65·105kg , g=9,82m/s2 og h=104m kommer Epot da ud til mgh = 4,57·1010J


Svar #2
07. maj 2010 af Ristedorte (Slettet)

så det er altså (4,65*105 kg) * 9,82 m / s2 * 104 = 4,56 * 1010 J


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg får det til 4,57·1010J ; men ellers var det det, jeg skrev.


Skriv et svar til: Potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.