Matematik

Svær integral og differential

07. maj 2010 af Qedame (Slettet)

 en funktion f er bestemt ved

f(x)=x^3-3x^2-9x+6

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2, f(2))

b) benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2010 af JKaram (Slettet)

First of all. Der er ikke noget integrale i din opgave. Først differentierer du din funktion. Når det er gjort indsætter du x=2 i den i det hældningen af tangenten, a, er givet ved:

Dernæst udregner du punktet f(2) ved at indsætte x=2 i din oprindelige ligning (altså ikke den differentierede). Slutteligt bruger du følgende formel for at finde tangentens ligning

hvor x0=2

God dag

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2010 af mathon

    f '(x) = 3x2 - 6x - 9
    f '(2) = 3·22 - 6·2 - 9 =

    f(2) = 23 - 3·22 - 9·2 + 6 =

tangentligning i (2,f(2)):

   y = f '(2)·(x-2) + f(2)


Skriv et svar til: Svær integral og differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.