Matematik

Bestem c

08. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej :)

Bestem c, så ligningen x^2-2x+c=0 har netop én løsning?

Det er noget med at diskriminanten skal være 0 for at der er kun er en løsning :-) *men kan ikke rigtig komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2010 af cul8r (Slettet)

 ved du hvad x er?


Svar #2
08. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

Nej, det får man ikke oplyst. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2010 af cul8r (Slettet)

 så kan jeg desværre ikke hjælpe dig :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Du er godt på vej =)

Du skal bruge diskrimantformlen og sætte den lig med nul.

dvs.

ax2 + bx + c = 0

2x2 - 2x + c = 0

diskriminant:

b2-4*a*c = 0

<=>  (-2)2 - 4*1*c = 0

isoler nu c og du skulle få svaret =)

hvis du er i tvivl kan du eventuelt checke efter, med at sætte den fundne c værdi ind i ligningen og derefter løse diskriminated igen :P


Svar #5
10. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hvorfor skriver du 2x^2, når det kun er x^2? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

sorry =)


Skriv et svar til: Bestem c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.