Matematik

Koordinater til vektorerne

08. maj 2010 af Juwan (Slettet)

Hej. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal regne det her ud, jeg har prøvet, men det er som om det ikke giver det rigtige facit :/

Spørgsmålet omhandler vektorer:

Jeg skal bestemme koordinaterne til vektor a og vektor b, når der er givet, at

vektor a + vektor b = (6,-3) og vektor a - vektor b = (-4,1)

Kunne være dejligt, hvis I hjalp med opgaven, så jeg kan forstå, hvordan man gør.. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte:

a + b = (6 ; -3)
a - b = (-4 ; 1) .

Læg ligningerne sammen:

2a = (6-4 ; -3+1) = (2 ; -2) , og divider med 2:
a = (1 ; -1) .

Træk dernæst de to ligninger fra hinanden:

2b = (6-(-4) ; -3-1) = (10 ; -4), og divider med 2:
b = (5 ; -2) .

Den færdige løsning er da

a = (1 ; -1) , b = (5 ; -2) .


Svar #2
08. maj 2010 af Juwan (Slettet)

Mange tak :)! Det hjælper meget at få forklaringer på :)!


Skriv et svar til: Koordinater til vektorerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.