Kemi

kemi

08. maj 2010 af kmcx (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg sidder fast i en opgave, ville være rart hvis der var nogen der kunne hjælpe

hvis man har dette reaktionsskema

Mg (s) + 2HCl (aq) → MgCl2 (aq) + H2 (g)
 

her kommer spørgsmålet, hvordan finder man så volumen?

hvis der en der kan hjælpe ville det være genialt

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Darwin (Slettet)

Hvilke andre oplysninger kender du?


Svar #2
09. maj 2010 af kmcx (Slettet)

masse af Mg 65 g

tryk 106,1

temperatur 23,1


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af mathon

tryk formodes at være 106,1 kPa

 

                                                    Mg (s)  +  2HCl (aq)   →   MgCl2 (aq)  +  H2 (g)
ækvivalente mængder i mol:        1               2                                           1
aktuelle mængder i mol:         2,67435                                                 2,67435

forudsat at saltsyren er i overskud

  V(H2) = n·R·T/p = (2,67435 mol)·(8,31451 Pa·m3·mol-1·K-1)·((273,15+23,1) K)/(106100 Pa) =
                                                                                                                                  0,062087 m3 = 62,087 L
                                                                                                                                      

.............................

enheder:
      J = Nm = (N·m-2)·m3 = Pa·m3
 


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.