Matematik

Hjælp til areal af trekant.

08. maj 2010 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgave:

På figuren ses grafen for funktionen f, der er bestemt ved f(x)=-x^2+4x

For 0<x<4 danner punkterne O(0,0) , P(x,f(x)) og Q(x,0) en retvinklet trekant OPQ

a) bestem arealet af denne trekant når x=1 og bestem arealet af trekant OPQ som funktion af x

b) Bestem den værdi af x, for hvilken arealet af trekant OPQ er størst muligt.

Håber nogen vil hjælpe, da jeg er på bar bund... tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2010 af peter lind

Tegn det op. , Brug at arealet af en retvinklet trekant er ½*produktet af kateterne


Svar #2
08. maj 2010 af m92m (Slettet)

der er illustreret en tegning af det på opgaven..

er stadig ikke med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2010 af peter lind

På figuren vil du kunne se længden af kateterne udtrykt ved x. Du skal bare gange de to udtryk sammen og dele med 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 sidder med samme opgave lige nu..

Kan godt finde ud af at bestemme areal når x=1, men hvad menes der med at bestemme arealet som en funktion af x??


Skriv et svar til: Hjælp til areal af trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.